Med styrka

Självklart kan du som har synfel köpa färgade linser med styrka som korrigerar ditt synfel samtidigt som linserna ändrar/förstärker ditt synfel. I dagens tekniskt avancerade samhälle är detta inga konstigheter. Dock kan färgade linser med styrka vara något dyrare än ”vanliga” kontaktlinser. Viktigast för dig är att du går till en licenserad optiker och undersöker dina ögon för tillpassning av linser. Sedan väljer du om du vill beställa dina färgade linser med styrka direkt hos optikern eller om du vill beställa dem själv online. För det senare så behöver du be din optiker om att få ditt recept utskrivet efter undersökning.

Om man vill slippa glasögon men ändå ändra sin ögonfärg så är färgade linser med styrka ett fantastiskt val. Har du ett enklare synfel så är det inga som helst problem att använda färgade linser som komplement till din klädsel och/eller din makeup.

Har du lite grövre synfel som astigmatism kan det vara lite svårare att använda färgade linser. Då är det ju som så att man måste ha toriska linser för att kunna korrigera sitt synfel och det kan vara väldigt svårt att hitta sådana linser som är färgade. Det finns dock en lösning på detta, om du har tur så kan du lämna in dina vanliga toriska linser för färgning hos din optiker. Det är inte säkert att det går men det finns en möjlighet, alternativt så kan din optiker tipsa dig om det finns några märken på färgade linser som även tillverkar toriska med dina styrkor.

Så för att summera lite kring färgade linser med styrka så kan man säga som så att nackdelarna är att dem dels är lite dyrare och dels att dem kanske inte finns för dig med ett svårare synfel. Fördelarna är att det är roligt att kunna byta färg på ögonen när man vill och har man mindre synfel så är det enkelt att få tag i färgade linser till helt okej pris online.